
Fisk i röd currysås - "Choo Chee"
Fiskrätt. "Choo Chee" i en rik röd currysås med kaffir-lime blad. Den köttiga och smakrika makrillen används oftast men valfri fisk eller skaldjur går att använda.
Ingredienser
Equipment
Method
- Börja med att tillsätta den röda currypastan i en wok eller djup stekpanna. för att värma upp den. Blanda ut den.Tillsätt lite kokosmjölk och låt det koka, ihop rör om hela tiden, reducera smeten tills den är tjock och tills kokosoljan börjar separera från pastan. (Vissa märken kokosmjölk separerar inte.)
- Tillsätt kvarvarande kokosgädde, palmsocker och fisksås; Rör om för att blanda och låt sjuda i några minuter tills såsen har tjocknat till önskad konsistens - man vill att såsen ska vara rik och tjock, men fortfarande lätt att hälla. När såsen är nästan klar, tillsätt hälften av de finhackade kaffirlimebladen, låt dra i en minut eller tills såsen har nått önskad konsistens.Smaka av och justera kryddningen, se till att såsen är starkt kryddad eftersom den mjuknar när du har den med fisken och riset. Ställ såsen åt sidan, täckt om möjligt, medan du tillagar fisken.
- Koka upp såsen igen, tillsätt mer vatten om den har blivit för tjock. Tillsätt fisken i såsen med skinnsidan uppåt och låt den sjuda i såsen tills fisken är genomkokt.Sänk värmen och låt såsen tränga in i fisken.
- Ta av från värmen och lägg över fisken på ett serveringsfat. Häll såsen runt fisken och ringla lite sås över filén. Häll den extra kokosgrädden och de fint skurna kaffirbladen ovanpå .Servera med jasminris.