
Thailändsk Sallad "Laab" ลาบ
Thailändsk sallad vanligtvis med fläskfärs men kan beställas i många varianter. Innehåller schalottenlök, lime, mynta och finmalet rostat ris. Det rostade riset tillsammans med myntan ger rätten en mycket särskild och egen smak. Det rostade riset ger en härlig konsistens. Servera salladen varm eller ljummen med lite grönsaker som vitkålsblad, långbönor och söt basilika. Passar med klibbigt ris och med grillad kyckling.
Ingredienser
Equipment
Method
- Hetta upp lite olja i en kastrull och värm färsen tills den är klar. Stäng av värmen. Allt härifrån görs utan värme.
- Hacka salladslök, koriander, mynta och basilika grovt. Pressa lime. Tillsätt rostat rispulver med valfri färs och rör runt.
- Smaksätt sedan färsen med lime, fisksås, chili, salt, salladslök och alla örter. Smaka av för rätt balans Sött, surt och sälta.. Rör om tills allt väl blandat.
- Lägg upp den färdiga salladsfärsen på ett fat med salladsblad. Servera gärna med klibbigt ris eller njut av salladen med bara salladsblad.